2018 – Gullmarsfjordens plantskola

2018 års besök hos Gullmarsfjordens plantskola

2018 och en av sommaren höjdpunkter bland våra aktiviteter är det årliga besöket hos Tommy och Vivi på Gullmarsfjordens plantskola. Västsvenska kretsen har haft som tradition att i början av juli varje år ta en tur till plantskolan och så även i år. Plantskolan är inte öppen för allmänheten men tar emot besök från trädgårdsföreningar efter överenskommelse. I plantskolan finns ett spännande och ovanligt sortiment av i huvudsak träd och buskar. Tommy är en passionerad odlare och söker alltid spännande nya arter och sorter. Listan 2018 är inget undantag.

2018 års besök hos Gullmarsfjordens plantskola
2018 års besök hos Gullmarsfjordens plantskola

Populär aktivitet och stor tillströmning

Det är medlemmar från halva Sverige som möter upp för att hitta nya spännande buskar och träd till sin trädgård och samtidigt få höra Tommy berätta inlevelsefullt. Han berättar både om nyheter men också om favoriter i plantskolan. Det här året gjorde vi en djupdykning bland olika hortensior som är bra att samplantera bland våra rhododendron.

2018 - odlingsvärda hortensior
odlingsvärda hortensior
2018 - odlingsvärda hortensior
2018 – odlingsvärda hortensior

Det blir en och annan planta som får följa med på resan hem. Lite botaniserande blir det även i tältet med alla spännande magnolior.

Vi gick också en sväng i trädgården där Tommy visade oss runt. Och där fick vi se många spännande växter inklusive magnolior som han planterat där och i omgivningarna runt plantskolan.

2018 - Gullmarsfjordens plantskola
2018 – Gullmarsfjordens plantskola, vi avslutade med att titta på stora magnolior utplanterade längs det naturliga vattendraget

Många tack för att vi fick komma även i år!

(Bilder från Per Niklasson)

Du hittar våra aktuella aktiviteter HÄR. Besöket hos Gullmarsfjordens plantskola är återkommande och öppet för våra medlemmar. Hur du blir medlem kan du läsa om HÄR. Vi är en liten förening som har en god stämning bland våra medlemmar. I västra kretsen träffas vi under vinterhalvåret i Göteborgs botaniska trädgård och förutom föredrag med mera bjuder vi på kaffe och macka!

Leave a Comment