Västsvenska kretsen

Här har vi samlat all information som rör västsvenska kretsen. Du hittar vårt aktuella program, information om styrelse med mera här under. Västsvenska har medlemmar spridda över hela västra Sverige och vi har vår gemensamma hub i Göteborg på Göteborgs botaniska trädgården.

Som medlem i Svenska Rhododendronsällskapet har du en rad förmåner, du hittar dem på länken nedan. Men det är i kretsarna som de flesta aktiviteterna händer.

Aktuellt Program i västsvenska kretsen

Vi har ett fullspäckat program som sträcker sig över hela året. Några exempel är vår återkommande marknad med särskilt utvalda plantor inköpta från Tyskland. Vi brukar också ha en populär kurs i sticklingsförökning och ympning på hösten.

Andra exempel är träffar i vår lokal där vi har föredrag med inbjudna föreläsare eller där någon medlem berättar och visar bilder. Vi bjuder då också på kaffe och macka till medlemmarna och oftast har vi ett uppskattat lotteri.  Bordet med lotterivinster brukar vara fyllt med rhododendron och överskott från medlemmarnas trädgårdar. Se programmet för vad som är aktuellt just nu.

Västsvenska - Rh souliei x anwheiense
Västsvenska - Rhododendron 'Kalinka'
Västsvenska kretsen - Rhododendron calostrotum 'Radistratum'

Styrelse för västsvenska

Här hittar du den aktuella styrelsen för västsvenska kretsen men också hur du kommer i kontakt med oss.

Stadgar för västsvenska kretsen

Stadgarna som reglerar västras verksamhet hittar du här.

Västsvenska - Rh souliei x anwheiense
Västsvenska - Rhododendron 'Loch Awe'

Tips om andra föreningar

I västsvenska kretsen har vi många medlemmar som också är medlemmar i till exempel TAG och STABOD. Det är två av de mest närliggande kretsarna i STA - Sällskapet trädgårdsamatörerna. Men det finns fler exempel. Tex brukar Bohuslän/Dalsnads kretsen ordna växtmarknader varje försommar och i början på hösten och där finns oftast flera som säljer rhododendron.

Medlemsansvarig:

Lisa Hällfors

mail: lisa(at)lhform.se

Webredaktion:

Västsvenska: goran(at)alentradgard.se

Östsvenska: lisa(at)lhform.se