youtube-klipp

youtube-klipp finns mängder av men succesivt samlar vi här ihop de klipp som bidrar med intressant information. Hittills har vi några filmer där Steve Hootman diskuterar kring några olika arter. Dessutom finns ett antal klipp från Göteborgs botaniska trädgård där vi bland annat kan följa våren i Japandalen men också vårens första blommande rhododendron med mera.

Har du tips om bra youtube-klipp som är rhododendronrelaterade skicka de gärna tillsammans med en länk till inläggen till våra kontaktpersoner. Du hittar namn och mailadress till dem längst ner på sidan.

Om youtube-klipp och youtube

Du kan använda gratisvarianten av youtube om du vill se de här klippen. En sökning på rhododendron+youtube plockar fram en guide till rhododendronplantering gjord av RHS. Om du söker på rhododendron väl inne på youtube kommer en lång lista med youtube-klipp från plantskolor, om förökning, sticklingar och mycket mer.

Antalet - Rhododendron wardii, got bot

Göteborgs botaniska trädgård - youtube

Youtube-klipp från Göteborgs botaniska trädgård. Där bland annat Henrik Sjödin visar tidig rhododendronblomning. Björn Aldén och Björn Grahn tar oss med på 4 vandringar genom Japandalen våren 2021, med mera.

Aktuellt program - Rhododendron rex, gotbot

Komplexen R rex och R glanduliferum

Youtubeklipp där Steve Hootman berättar om R rex respektive R glanduliferum  komplexen.

Odlingsråd - plantering av rhododendron

How to grow - RHS

Ett klipp från Royal Horticultural Society där två av deras anställda pratar om att odla och sköta rhododendron. De pratar även om odling i kruka.

Medlemsansvarig:

Lisa Hällfors

mail: lisa(at)lhform.se

Webredaktion:

Västsvenska: goran(at)alentradgard.se

Östsvenska: lisa(at)lhform.se