Fröförmedlingen

Fröförmedlingen är en av våra mest populära aktiviteter. Frölistan brukar vi publicera i november - december och som medlem kan du beställa så många sorter som du önskar. Vi förmedlar de fröer som våra medlemmar skickar in och de kan vara allt från vildinsamlade som då brukar ha ett CW, collected wild, efter artnamnet. Men vi får också in många spännande frön från medlemmars egna plantor och korsningar som gjorts under säsongen. Ibland kan du också hitta pollen som du kan använda för att skapa egna korsningar under kommande säsong.

Först hittar du information kring själva frölistan, hur du beställer men också annan praktisk information runt fröer.

Lite längre ner hittar du information och tips & trix kring frösådd, medlemmars korsningar och hur du gör egna korsningar.

Aktuell frölista

Här hittar du den senaste och aktuella frölistan. Vi samarbetar med SyRMS för att erbjuda en gedigen lista.

Beställa frö

Information om hur du beställer frön inklusive kontaktuppgifter till fröförmedlingen

Gamla frölistor

Här finns äldre frölistor ifall du vill kontrollera donatorer, korsningar med mera

Donera frö

Praktisk information om hur du donerar frön. Tänk på att säsongen börjar tidigt. Donatorer har också förtur till frölistan

Samla frö

Allt om hur du samlar in och förvarar dina frön tills det är dags att skicka in dem till fröförmedlingen.

Pollinering & hybridisering

skapa dina egna sorter

Här har vi samlat allt vi har om hur du kan pollinera och skapa egna hybrider, samt om hur du sen tar hand om frökapseln. Det finns också information om hur man kan tänka kring föräldrar i en korsning. 

Frösådd

Tips & trix

Att fröså rhododendron är lätt och här har vi samlat information som erfarna medlemmar delat med sig av. Det krävs ingen avancerad utrustning eller andra konstigheter. Information om lämpligt  substrat, temperatur, ljus ger dig en bra vägledning

Medlemmars korsningar

Bilder & beskrivningar

Här berättar medlemmar hur de tänkt kring korsningar de skapat och visar bilder av föräldrar och resultat. Det kan vara en bra början för att sen gå vidare och skapa sina egna korsningar. Inspiration helt enkelt!

Medlemsansvarig:

Lisa Hällfors

mail: lisa(at)lhform.se

Webredaktion:

Västsvenska: goran(at)alentradgard.se

Östsvenska: lisa(at)lhform.se