Program östsvenska kretsen

Program - vi har ett fullspäckat program framöver och du hittar det nedan... Om du vill veta mer om vår verksamhet kan du läsa mer om föreningen HÄR.

Program

Mötesplats för vårt program

Program östsvenska - Rhododendron oreodoxa

Mötesplatsen för våra sammankomster blir som tidigare Överjärva Gård i Solna om inget annat anges. För dem som inte känner till Överjärva Gård kan vi berätta att det är en unik jordbruksmiljö där man bevarat i stort sett alla de byggnader som fanns i slutet av l800-talet. Med hjälp av äldre hantverksteknik och sunda byggmaterial håller byggnaderna på att renoveras för att kunna inrymma olika verksamheter med anknytning till natur och kultur. Solna stad äger mark och byggnader och genomför här en stor miljösatsning enligt ekologiska principer och kulturvård i praktiken. Här finns en naturskola med fördjupad undervisning om miljö och natur. Vi håller till i den byggnad som kallas Hästskostallet som också inrymmer ett café med vällagade smårätter och egna producerade bakverk. Med bil åker man E4 och tar av vid Järva krog. Kommunalt kan man ta pendeltåget till Ulriksdals station och sedan följa Överjärva Gårdsväg, ca l0 minuters promenad.

Resa till Danmark och årsmöte i SRS

23:e - 29:e maj

Resan kostar ca10 000kr vid 15 anmälda och att anmälan görs till och information fås av lisa@lhform.se

Välkomna!

SRS årsmöte och firande av 50-års jubileum

Rhododendronbilder

Lördagen den 28:e maj kl 11

På programmet i Göteborg: Föreläsning av Kenneth Cox, vandring i Göteborgs Botaniska trädgård under ledning av Björn Aldén, samt en växtmarknad i samband med årsmötet som är ett försenat 50 års jubileum av föreningen.

Välkomna!

Rensdag i vårt rhododendronparti

Tisdag 14:e juni

Rensdag i vårt rhododendronparti i Bergianska. Bland annat rensar vi bort ogräs, tar bort döda grenar och snyggar till i planteringen.

Bilder från rhododendronpartiet

Medlemsanssvarig:

Lisa Hällfors

mail: lisa@lhform.se

Webredaktion:

Västsvenska: goran@alentradgard.se

Östsvenska: lisa@lhform.se

Please enter your name.
Please enter a message.