Dags igen! Fototävlingen 2022

Dags igen - Rhododendron 'Simona'

Dags igen för fototävling men förhoppningsvis har du tagit bilder ända sedan i höstas och vi hoppas få se många av dem. Inte minst så har de allra tidigaste sorterna slagit ut i gynnsamma lägen och det vore spännande att få in bilder även på dem när det nu är dags igen. Syftet med fototävlingen är, förutom att det är roligt, att vi medlemmar ska få möjlighet att dela bilder av plantorna vi odlar och inspirera andra.

Dags igen - Rhododendron Yak-grp 'Dodori'
Rhododendron Yak-grp ‘Dodori’

Bildrättigheter

Ett annat syfte är att vi behöver bygga vårt bildarkiv i föreningen så att vi har bilder till våra sociala konton, tidningen och här på hemsidan. Det sista betyder att när du skickar in bilder så ger du oss rätten att använda dem i syfte att marknadsföra föreningen. Men det innebär också att vi, föreningen, ska ange fotorättigheterna till dig som fotograf när vi använder bilderna. Det bör se ut så här “foto: xx xx” där bilden publiceras. Om du inte vill att vi anger dig som fotograf ber vi dig att skriva det i mailet när du skickar in bilderna till oss.

Dags igen - Rhododendron 'Simona'

Vem, när och hur

  • Alla medlemmar är välkomna att delta i årets fototävling. I årets upplaga tar vi emot foton som ni har tagit sedan den 1:a september 2021 och fram tills den 31:a augusti 2022.
  • Varje deltagare får skicka in 2 bilder per kategori, sammanlagt totalt max 10 bilder
  • Sista datum att skicka in bilderna är 15:e september 2022
  • Döp bilderna med kategorinummer, ditt namn och gärna vad du fotat. Det bör se ut så här bildensdatum_rhododendron_bureavii_kat1_carina_lind. Behöver du hjälp med hur du namnsätter bilden kontakta Göran via adressen nedan
  • Bilderna ska skickas till: goran@alentradgard.se

Röstning och val av vinnare

I år kommer vi förenkla röstningen och istället genomföra den i västsvenska kretsens Facebookgrupp. Det är lättare för dig och för oss. Vi kommer lägga upp tävlingsbidragen kategori för kategori och inom en kategori så klickar du på ‘gilla’ för bilden du tycker bäst om. Bild med flest ‘gilla’ vinner kategorin. Du kan bara trycka ‘gilla’ en gång per bild. Trycker du igen tar du bort ditt gillande.

Dags igen - Rhododendron Yak-grp 'Nicoletta'
Rhododendron Yak-grp ‘Nicoletta’

Kategorierna i tävlingen när det är dags igen

Det här är årets kategorier i tävlingen. Döp dina bilder så här – bildensdatum_rhododendron_bureavii_kat1_carina_lind

  • 1 – närbild av blomma eller knopp
  • 2 – närbild av blad eller nytillväxt
  • 3 – senblommande, efter midsommar, sorter
  • 4 – miljö eller vybild
  • 5 – rhododendron kombinerad med samplanteringsväxt

Nu hoppas vi på många tävlingsbidrag i årets tävling!! Du skickar dem till goran@alentradgard.se.

Välkommen att skicka in dina bidrag!

Leave a Comment