2021 års fototävling i SRS – resultat

2021 års fototävling - Rhododendron schlippenbachii

2021 års fototävling är nu avslutad och vi har därför nöjet att presentera vinnarna i tävlingen nedan. Bidragen har vi tidigare publicerat på vår hemsida och medlemmarna har därefter mailat in sina röster på sensommaren. Vi hade sen prisutdelning till fotograferna och bilderna som vann vid vårt decembermöte i västsvenska.

Bilderna skulle passa in i någon av kategorierna…

Rhododendron art eller selektion av en art – Närbilder eller mer övergripande bilder av arter i blom eller tillväxt. Bidragen var många och innehöll en mix av vackra bladplantor såväl som vacker blomning.

Rhododendron hybrid eller namnsort – vi fick in många fina bilder i den här kategorin och vi tänkte oss samma typ av bilder som ovan.

lövfällande azalea – i den här kategorin fick vi förutom in blommande bilder dessutom in bilder med fina höstfärger vilket de många gånger kan få.

vintergrön azalea – här fick vi in fina exempel på hur otroligt rikt de blommar och därför nästintill täcker bladverket.

Vy med rhododendron – här fick vi återigen in många bilder men den som drog längsta strået bland betraktarna var en bild där blomningen istället sågs på marken

Vi fick alltså in många fina bilder i de olika kategorierna. Du kan läsa mer om kriterierna för 2021 års fototävling och titta på alla de inskickade bidragen HÄR.

2022 års fototävling

Vi kommer hålla en fototävling även 2022 och men vi är inte helt klara med kategorierna och vi kommer därför att återkomma med information om vilka de kommer vara. Vi kommer publicera kategorierna här på hemsidan men också i vår Facebook-grupp och på vårt instagramkonto. Västsvenska kretsen håller ihop fototävlingen och vi publicerar därför i våra kanaler.

OBS!! Säsongen har i delar redan startat med de riktigt tidigblommande sorterna. Så greppa kameran och fånga de vackraste du har. Och tänk på att dagens mobiltelefoner tar bilder med jättebra kvalitet du behöver alltså inte ha en stor eller dyr kamera.

Vinnarbilderna nedan

Art eller selektion av art

2021 fototävling - Rhododendron lepidostylum
Art eller selektion av art – Rhododendron lepidostylum – Foto: Conny Assarsson

Hybrid eller namnsort

Lövfällande azalea

SRS fototävling - Azalea 'Aida'
Azalea ‘Aida’ – Foto: Roberto Lesti

Vintergrön azalea

Vy med rhododendron

2021 års fototävling - Vy - rhododendrin i Sofiero
Vy – rhododendrin i Sofiero – Foto: Roberto Lesti

Leave a Comment